BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »
.........

..

..

Friday, December 2, 2011

KULIAH REMAJA DI MASJID TAMAN INTAN SUNGAI PETANI>>..

Bismillah....
assalamualaikum....

                            Dalam sedar x sedar.....cuti semester aku tuk kali nie sudah pun menutup tirai..ckup la sebulan aku dirumah bersama dengan family.....seterusnya aku kena pulang ke rantauan untuk meneruskan perjuangan dan pencarian ilmu...moga Allah permudahkan segala urusan aku...ape2 pn...jom tengok-tengok gambar program kuliah remaja yang aku join mase cuti nie....thanks kat kawan aku yang offer aku utk same2 menjayakan kan program...timekasih banyak utk sahabat baik aku hafizuddin...yang turut serta bersama aku untuk menjayakan program kuliah remaja di sungai petani kedah..n yang terakhir....syukran wat ustaz osman yang cukup baik melayan aku dan hafiz sebagai tetamunya...harap beliau berpuas hati dengan kerjja kami... :)
saat tiba di masjid taman intan sungai petani kedah


ustaz osman memulakan dengan umul kitab dan zikir munajat sebelum menjemput aku dan hafiz untuk memulakan program





LDK yang pertama...perempuan yang berpakaian semua hitam tu la yang jemput aku ke program nie....


aku sedang memperkenalkan diri...hafiz sedang menanti gilirannya..


salah satu modul

pengalaman yang baru...mengendalikan peserta seramai 205 org..berdua shaja dengan sahabatku hafiz



salah satu modul kesedaran utk remaja

aku x ingat mase nie ak tgh wat pe 2...mcam berkawat pn ade...

aku sedang menerangkan salah satu modul yang dibawa dalam progrm nie..





salah satu modul kesedaran

salah satu modul kesedaran


adik2 rehat.....

2 org yang berdiri adalah dari pihak pengurusan...

hafiz sedang memberi arahan untuk modul...aku pun xtaw nape ak tunjuk2 tu..

modul terakhir....muhasabah diri...agar kita sentiasa syukur dengan nikmat Allah.

menitis air mata kesedaran..moga2 ape yang kami sampai kan terkesan pada adik2 semua

sedang membawa jiwa adik2 kepada kesedaran dan keinsafan...

mutiara keinsafan berguguran..

terkenang kembali dosa2 silam...

penjelasan modul


terus menyentuh hati dan perasaan adik2..

sebelum muhasabah diri.....berseronok bersama adik2 sebelum meninggal kan sungai petani




                              itulah diantara gambar2 yang boleh aku muat naik... :) pape pn pengalaman yang amat berharga..mudah2an adik2 terus bersemangat untuk menjulang islam...sepertimana adik2 bersemangat melaungan kata2 jihad ketika bersama2 kami.. :) aku harap ini adalah salah satu jalan untuk aku dan sahabat aku mencapai cita2 sebagai seorang motivator.....Ya Allah kau perkenankan lah.... :) wassalam......



doa..